De Notatieboom
Het M-Fonds groeit als kool...
Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven, Wim Wringer, Wibrich de Boer, Anastaas van Gennip, Marcia van de Wildenburg. Met BIC Industries

De Notatieboom

Op 3 oktober 2012 werd in Muziekgebouw Eindhoven een bijzonder kunstwerk onthuld: de ‘Boom van inspiratie en erkenning’. Deze Boom is een blijk van dankbaarheid aan alle Begunstigers van het Muziekgebouw Eindhoven Fonds.

De Boom werd ontworpen door kunstenaar en grafisch ontwerper Gerard Hadders (Rotterdam, 1954), in opdracht van Muziekgebouw Eindhoven. Hadders liet zich inspireren door de missie van het Fonds: muziek doorgeven aan toekomstige generaties. De Boom is daarom een dynamisch kunstwerk: als de Kring van Begunstigers groeit, groeit ook de Boom.

In het spiegelende oppervlak verwerkte Hadders verschillende muzieknotaties waarmee hedendaagse componisten (waaronder Reich, Adams en Andriessen) experimenteren.

Hadders is een origineel denker die al eerder voor het Muziekgebouw werkte: in 2010 ontwierp hij, ondermeer, de grafische identiteit van het Muziekgebouw.

...

Mfonds

Muziekgebouw Eindhoven Fonds

Als een van de grootste culturele instellingen van Nederland heeft Muziekgebouw Eindhoven een missie en een grote verantwoordelijkheid. Op diverse terreinen legt het Muziekgebouw een stevig fundament voor de toekomst. Private financiering is daarbij van groot belang, nu meer dan ooit. Daarom zoeken we verbinding met particulieren die de cultuur en in het bijzonder de muziek een warm hart toedragen. Mensen die samen met ons de toekomst van een bloeiende muziekcultuur veilig willen stellen.

‘Het Muziekgebouw Eindhoven Fonds is er om de waardevolle concertpraktijk door te geven aan toekomstige generaties. Dat is ons uitgangspunt. Het is tegelijkertijd een bijzondere kans om cultuurliefhebbers samen te brengen, te verbinden en te inspireren.’

Bert van der Els, Annemieke Kleisterlee, René Meeuwissen, Leo van Doorne en Mark Bannenberg
(Bestuur Muziekgebouw Eindhoven Fonds)